O nama

U našoj obitelji je zbog tradicije pčelarenja oduvijek postojala velika povezanost sa prirodom. Pčelama se bavi sada već četvrta generacija obitelji. S vremenom se sve više budi želja za maslinarstvom kao još jednom obiteljskom tradicijom (naši djedovi i bake su se bavili maslinarstvom) pa se odlučujemo posvetiti i toj grani poljoprivrede. Bavljenje pčelarstvom i maslinarstvom nam je bitno jer želimo da i naši potomci (a i drugi oko nas) budu svjesni koliko je bitno poštovati prirodu i ono što nam ona pruža.

...pčelarenje...

U našem obiteljskom gospodarstvu imamo oko 200 pčelinjih zajednica koje zimuju na području Pule i okolice, a u ostatku godine ih selimo, pretežno u Gorski kotar i Kordun. Glavna paša u Istri nam je bagrem, zatim livada, vrijesak i kolež, a na kontinentu šuma (jela i smreka), kesten, lipa, planinska livada. 

S obzirom da masline imamo pod ekološkim uzgojem, posebno nas veseli mogućnost spajanja maslinarstva i pčelarstva. Kada su prirodni uvjeti povoljni, pčele borave u maslinicima.

...maslinarenje...

Uz pčelarstvo, s vremenom se sve više budi želja za maslinarstvom kao još jednom obiteljskom tradicijom (naši djedovi su se bavili maslinarstvom) pa se odlučujemo posvetiti i toj grani poljoprivrede. Bavljenje pčelarstvom i maslinarstvom nam je bitno jer želimo da i naši potomci (a i drugi oko nas) budu svjesni koliko je bitno poštovati prirodu i ono što nam ona pruža.

2006. g. smo počeli sa sadnjom prvih maslina na području Šišana, a 2010. g. sadimo i naš drugi maslinik na području Galižane. 2017. g. na području Pomera i Medulina sadimo naše najmlađe masline čime smo dosegli 4000 maslina.

Svi maslinici se nalaze na području južne Istre gdje je podneblje izrazito povoljno za uzgoj maslina. Imamo različite sorte: istarska buža, bjelica, leccino, pendolino.

S obzirom da masline imamo pod ekološkim uzgojem, posebno nas veseli mogućnost spajanja maslinarstva i pčelarstva. Kada su prirodni uvjeti povoljni, pčele borave u maslinicima.

Tko smo zapravo MI

Darko Bodiš, ing. prometa, rođen 1950.g. u Garčinu, odrastao u Zagrebu. 1976.g. dolazi u Pulu gdje se zaposlio u Luci Pula d.d.. Uz taj posao konstantno radi i sa pčelama kao nastavak obiteljske tradicije da bi 1994.g. napustio posao u Luci i u potpunosti se posvetio pčelarenju. Iako je od 2015.g. službeno umirovljen, radi svog iskustva i entuzijazma nam je i dalje glavni učitelj i savjetnik.

Milena Bodiš, ing. tekstilne konfekcije, rođena 1952.g. u Zagrebu. 1976. dolazi u Pulu raditi u trikotažu Arene. 1992.g. napušta tvornicu te se posvećuje obiteljskom poslu. Drži sva četiri stupa kuće i svu logistiku pčelarstva. Bez naše neumorne matice niti posao ne bi bio uspješan kao što jest.

Maja Bodiš, rođena 1979. u Puli, po struci fizioterapeut. Nakon 16 godina izbivanja iz Pule, vraća se obiteljskom poslu.

Nikola Bodiš, rođen 1978.g. u Puli. Po struci brodostrojar, proživio studentske dane u Zadru, studirajući povijest i arheologiju. Kada se vratio u Pulu, s vremenom je preuzeo pčelarstvo, ali pokrenuo i svoju drugu strast maslinarstvo. Svojim neiscrpnim idejama, strašću i željom je unaprijedio pčelarstvo, a nasadi maslina koje je sam podigao iz godine u godinu daju sve bolje rezultate.

Ana Bodiš, rođena 1980.g., po struci ekonomist u Pulu dolazi 2006.g. te polako počinje sudjelovati u obiteljskom poslu da bi 2016. i ona napustila posao i u potpunosti se posvetila pčelarstvu i maslinarstvu.

Nikola i Ana imaju troje djece, Rok (11), Grgur (11) te Toni (6) koji na naše veliko zadovoljstvo već sada pokazuju interes za maslinarstvo i pčelarstvo.